יתרונות  הגישור  בדיני  עבודה

לעיתים, במהלך יחסי העבודה או בסיומם מתגלים חילוקי דעות בין העובד למעסיקו. חילוקי הדעות קשורים לאופי ולטיב היחסים ולדרך בה יש ליישם או לפרש הסכמים ביניהם. כמו גם, חילוקי דעות בעניין ההתנהלות של כל אחד מהצדדים במהלך יחסי העבודה או בדרך בה מסתיימים יחסי העבודה בין הצדדים. כמו בכל מערכת יחסים מתמשכת, כך גם ביחסי עבודה בין עובד למעסיק בהליך הגישור עולה עניין מציאת הפתרונות תוך שיח ודיאלוג פתוח ומועיל בין הצדדים מה שתורם לשינוי המצב הקיים בפן הריגשי ובפן המעשי- מציאת פתרונות והגעה להסכמות. 

תקשורת טובה, בונה וגלויה – הגישור מתקיים ומתנהל בצורה מכבדת ומכובדת ובאווירה נעימה ובטוחה. אווירה זו מאפשרת לצדדים להתנתק מן הרעשים החיצוניים, מהכעסים והאנרגיות השליליות ולהקדיש את כל הזמן ותשומת הלב למען הסדרת היחסים ביניהם. בין אם כדי להמשיך את יחסי העבודה בצורה הנכונה והטובה ובין אם לסיים את יחסי העבודה בצורה הנכונה והטובה. 


 חיסיון הליך הגישור – החיסיון מאפשר לצדדים לשוחח ביניהם על כל הנושאים בצורה פתוחה וגלויה מבלי לחשוש שניתן יהיה לעשות שימוש בדברים שנאמרים על ידם בערכאות משפטיות. החיסיון מאפשר גם לשמור בסודיות גם את ההסכמות אליהן מגיעים הצדדים על מנת לא להגיע למצב של "השלכות רוחב" למשל, ביחס לעובדים אחרים באותו הארגון או בכדי לשמור על פרטיות העובד.

בגישור ניתן לחשוב על פתרונות שונים ויצירתיים לחילוקי הדעות בין הצדדים, גם פתרונות שלא קשורים כלל  בסעדים שנתבקשו  כך שבמהלך גישור בנושא אחד יכולים הצדדים להגיע יחד למסקנה משותפת כי האינטרס והרצון  האמיתים של כל אחד מהצדדים הוא בעצם לשמר את הקשר העסקי ביניהם.

הליך הגישור חוסך זמן, כסף, אנרגיות שליליות ו"כתם" במערכות היחסים.