הסכמים בדיני משפחה:

כמשפטנית ומגשרת מנוסה ומוסמכת לענייני משפחה,גירושין ופרידה , ידוע לי כי הסכמים בדיני משפחה הם חלק גדול ועיקרי. קיימים מספר סוגים של הסכמים בדיני משפחה: 

הסכם גירושין שהינו ההסכם הנפוץ ביותר בין שני בני זוג נשואים, הסכם זה נערך לעת שבני הזוג מעוניינים לסיים את חיי הנישואים. כתיבת הסכם גירושין מחוץ לכתלי בית המשפט, מקצרת את ההליכים המשפטיים הארוכים המתנהלים בהליך גירושין. באמצעות הליך הגישור הצדדים מגיעים להסכמות, אותן ההסכמות נרשמות ומנוסחות בהסכם הגירושין והוא צריך לכלול בתוכו את כל נושאי החיים המשותפים שזקוקים להסדרה כך שהסכם הגירושין מסדיר את כל ההיבטים של פקיעת הנישואין לכן, ישנה התייחסות למגוון רחב של נושאים- חלוקת רכוש על כל היבטיה , הסדרי הורות ומימון הילדים. הסכם זה מסדיר את כל מרכיבי החיים של בני הזוג וילדיהם. אי לכך, הסכם זה חשוב להווה ולעתיד...כך שאם יעלו מחלוקות בעתיד , ההסכם יסדיר אותן . לכן, חשוב שההסכם יהיה מקצועי, מנוסח כראוי ומפורט שכן, על ההסכם לעמוד בסטנדרטים של בית המשפט ובית הדין. 

בהליך הגישור- בני הזוג מגיעים יחד להסכמות בעזרתו של המגשר תוך הליך קצר,מכבד, נעים וזול יחסית להליכי תביעות. 

חשוב שההסכם יערך על ידי מגשר שבנוסף הינו בעל השכלה משפטית וכן , בעל השכלה בתחום גישור והסמכה בתחומי משפחה/גירושין מעבר לתעודת המגשר. 

בסיומו של הליך הגישור ההסכמות יגובשו להסכם גירושין. לאחר ההחתמה, המגשר מגיע לבית המשפט בכדי שהסכם הגירושין יקבל תוקף כפסק דין, כך גם המגשר נמצא יחד עם בני הזוג לתמיכה רגשית וכמו כן, עשיית התהליכים. 

אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני מהווה תנאי לתוקפו ותנאי לסידור הגט על כן ההסכם צריך וחייב להיות מקצועי וערוך כנדרש.


הסכם שלום בית ולחלופין גירושין-  הינו הסכם שנחתם בין בני זוג אשר מעוניינים לנסות לחיות יחד ולתת הזדמנות נוספות לחיי הנישואין ועם זאת, לקדם את ענייו הגירושין למצב עתידי בו שלום הבית לא יצלח. בפועל, הסכם זה הוא פרק נוסף בהסכם הגירושין, פרק המפרט את החובות והזכויות של כל אחד מבני הזוג במסגרת החיים המשותפים כנשואים, עם הנחיות שיקדמו את הצלחת החיים הזוגיים ובמידה ובני הזוג מחליטים לבסוף להתגרש, הסכם הגירושין מקבל תוקף. 

הסכם קדם נישואין- הסכם אשר נכללים בתוכו גם הסכם ממון, וקיימת אפשרות להכניס בתוכו את כל הנושאים הנוגעים לחיים המשותפים של בני הזוג כולל כל הנושאים שעשויים לעלות בגירושין. כמובן שניתן לערוך הסכם ממון בלבד ללא כל הנושאים האחרים. 

הסכם לחיים משותפים ו/או הורות משותפת ו/או ידועים בציבור- דומים להסכם קדם נישואין, מלבד העובדה שההסכמים הנ"ל הינם עבור בני זוג המעוניינים לחיות יחדיו מבלי להינשא או מנועים מלהינשא מסיבות כאלה או אחרות. הסכם חיים משותפים/הורות משותפות נפוץ בקרב זוגות מאותו מין, ובהתאם להנחיות היועץ המשפטי לממשלה הוא מהווה תנאי חובה. 

הסכם ערוך, מקצועי, מפורט ומנוסח היטב יפחית את הסיכויים לויכוחים, לחוסר סדר ולחילוקי דעות בין הצדדים בהווה ובעתיד. הסכם זה חשוב בכדי שתוכלו להתמודד עם סיטואציות שעלולות להתרחש בעתיד לרבות עניינים הקשורים לעתיד הילדים. אתם לא לבד ועם ההכוונה הנכונה, תעלו יחד על הגשר לשלום.

הגשר לשלום- שירותי גישור,הסכמים ויישוב סכסוכים.

✔️ גישור זוגי והסכמי גירושין

✔️ הסכמי ממון וענייני רכוש

✔️ הסכמי קדם נישואין,הורות משותפת  וידועים בציבור

✔️ גישור בסכסוכי ירושות